Skitspel: Peter Panic

…och med ’skitspel’ menar jag ett spel som passar alldeles utmärkt att spela vid toabesök – eller i väntan på bussen/tåget samt under tråkiga jobbdagar, om man så vill. Peter Panic är blott ett par månader gammalt, men ack så underhållande. Det är inte varje dag man får spela ett mobilspel där både utmaning och handling lockar lika mycket.

canvas

Men nu kanske du undrar: ”Ett appspel med handling?” På det svarar jag, ”Jajjebullar!” Det händer sig som så att unge Peter vill sätta upp en musikal om sin flygande namne från landet Ingenstans på den lokala teatern. Tyvärr är teatern nedlagd och fallfärdig, varpå det faller på Peter att samla in en rollbesättning och pengar till restaurering. Detta gör han genom att besöka den lilla stadens olika institutioner, som t.ex. Packing Peanut-fabriken, muséet och spelstudion.

Merparten av spelets dialog består av sjungna musikalstycken. Här får humor och hjärta smälta samman till en flippad kavalkad av sköna sångnummer i olika stilar. Jag blir mer imponerad ju längre jag spelar av hur mycket möda och tid som lagts ned på dessa moment. Stjärna i boken!

Själva spelandet består i huvudsak av en uppsjö olika minispel. Du som spelat något av Nintendos WarioWare-spel kommer snabbt känna igen dig i det höga tempot blandat med fantasifulla klurigheter. I mitt tycke är svårighetsgraden alldeles lagom: spelet erbjuder en utmaning, men är samtidigt tillräckligt lätt för att du inte ska tröttna och lägga ner mobilen. Resultatet blir en perfekt ekvation som gör spelet väldigt lätt att plocka upp och som därefter håller dig klistrad vid skärmen.

canvas2

I takt med att du tar dig längre fram i spelet sparas de ’scener’ från Peters möten med stans olika karaktärer. Dessa hittar du inne på teatern tillsammans med ytterligare minispel som låses upp allteftersom du tar dig vidare och klarar fler banor. Vad mer teatern har att erbjuda är jag inte helt säker på då jag ännu inte tagit mig igenom spelet, men jag tvekar inte på att det kommer hålla samma nivå som resten av innehållet.

Peter Panic är helt och hållet gratis att ladda ner till din smarta telefon. Nåja, helt gratis så länge du inte känner ett behov av att spara dina framsteg i spelet.  Spelets båda skapare dyker stundom upp i animerad form och ber dig – på olika sätt – att betala de 30kr som behövs för att erhålla sparfunktionen. Det tog kanske 15 minuters sammanlagd speltid innan jag bestämt klickade iväg denna struntsumma till grabbarna på Adult Swim Games. Men som sagt, det går att komma undan helt gratis, förutsatt att du lyckas hålla telefonen laddad och appen igång.

Till dig som tvekar är jag redo att rekommendera detta köp. Appstore behöver fler sådana här spel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.